Debatt

En bedre politisk debatt for alle

Vi trenger ikke dele ut usanne påstander om hverandre fra kommunestyrets talerstol. Vi trenger å diskutere politikk.
debatt

I kommunestyret onsdag 21. mars mente Helga Marie Bjerke (KrF) seg mobbet av ordføreren i forrige møte. Det var slik hun sa hun husket det. Hun hevdet også å ha fått dette bekreftet av en familie med barn i 10-12-årsalderen som alle hadde sett møtet på nett. Avisa iTromsø omtalte også saken.

Heldigvis legges alle opptak fra kommunestyret ut på Tromsø kommune sitt nettside, noe alle vi folkevalgte kjenner godt til. Opptaket viser uten tvil at det ikke er hold i påstanden fra Bjerke.

I en uke hvor den politiske debattmåten i Norge har stått i sentrum, kan ikke vi i Tromsø late som vi

ARTIKKELFORFATTER: Jarle Heitmann er blant de som har signert debattinnlegget.   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

ikke er en del av den. Debatten berører også hvordan vi skal ha det. Vi som folkevalgte er forpliktet til å bidra til en opplyst debatt.

Det ligger ingen tapt ære eller bitterhet i vårt budskap, og vi kan ikke påstå at noen er bedre enn andre. Vi ønsker at denne ukas nasjonale debatt skal bidra til at også vår politiske debatt blir bedre. Sånn at Tromsø alltid kan være stolte over den politiske debatten vi har. Tøff når det er nødvendig, men ærlig og inviterende slik at flest mulig vil delta. Demokrati på sitt beste.

Det er bra at Helga Marie Bjerke dagen etterpå beklaget overfor ordfører. Men for media står enda Bjerkes feilaktige påstand uopprettet. Helga Marie Bjerke har eget ansvar for å rette opp i det.

Vi inviterer Bjerke og ber henne ta med familien hun refererte til, og vi inviterer gruppelederne i Tromsø kommunestyre samtidig. Vi ønsker å møtes om den konstruktive samtalen vi alle forplikter hverandre å delta i.

Vi gjør det ikke for oss personlig, for ordfører eller oss tre som samarbeidspartier. Vi gjør det for den politiske debatten i Tromsø. Den er viktig både for oss aktive politikere i dag og de unge som kommer etter oss.