Fremskrittspartiet gir EU kontroll over energipolitikken

Et flertall på Stortinget vedtok torsdag i forrige uke at Norge skulle bli med i EUs energiunion, og slutte oss til EUs energibyrå Acer.

Stortingsflertallet vedtok i forrige uke at Norge skal bli med i EUs energiunion. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix 

debatt

Det innebærer at EU får makt over norsk energipolitikk. Målet med EUs energiunion er å få likere strømpriser i Europa. Det betyr trolig dyrere strøm for norsk industri og for det norske folk. I front for dette står FrP sin energiminister, Terje Søviknes.

Det er skuffende at Frp både stemmer for og er en pådriver for å gjennomføre en slik myndighetsoverføring fra Norge og til EU.

Senterpartiet mener Norge skal ha full kontroll over norsk energipolitikk. Vi mener også at billig strøm fortsatt skal være et konkurransefortrinn for norsk industri.

Dessverre fant FrP sammen med blant annet Miljøpartiet de Grønne om å tvinge saken gjennom i Stortinget, det også uten å respektere Grunnlovens krav om 3/4 flertall for avgivelse av nasjonal suverenitet.