Debatt:

«De eldre er eldst, de unge er yngst»

Nå er dere i kommunestyret på lik linje med resten av Arbeiderbevegelsen og må tåle motstand, skriver debattanten til Kristian Fagerli, politisk nestleder i AUF i Troms.

Finn Karlsen svarer politisk nestleder i AUF, Kristian Fagerli. Ill: Arctic Center 

debatt

Jeg leser med undring et innlegg i avisa skrevet av politisk nestleder i AUF som er tydelig forbanna på ytringer som er fremkommet på sosiale medier etter saken om Acrtic Center som i realiteten ble tørna ned etter kommunestyrets møte for noen dager siden ved hjelp av Arbeiderpartiets stemmer.

Det var altså arbeiderpartiet sine stemmer mot dette anlegget som avgjorde saken.Denne saken har versert i flere tiår og slik jeg kjenner brødrene Wilhelmsen, som har kommet inn i saken de seneste tiårene, jeg vet ikke nøyaktig, så ville ikke disse tatt i denne saken med ildtang hvis de ikke underveis hadde fått signaler om hva de kunne forvente i forhold til godkjennelse. Disse signalene har kommet fra Arbeiderpartiet med diverse ordførere, Høyre med diverse ordførere og andre i kommunen. De eneste som har flagget motstand er Rødt, men det er da forutsigbart fordi disse ser helst at privat næring forsvinner.


Debatt:

Derfor stemte jeg nei til Arctic Center

Dette har ikke vært en enkel sak for Senterpartiet. Jeg er opptatt av at det private næringslivet skal ha gode vilkår og oppleve forutsigbarhet i samarbeidet med kommunen, skriver kommunestyrerepresentant og lokallagsleder Olaug Kristine Hanssen (Sp).


Disse to brødrene og deres samarbeidspartnere har brukt flere titalls tusen kroner og selvfølgelig lagt ned en masse arbeid for å forsvare sine investeringer.

Så, i dette tidsbildet på flere titalls år, kommer altså avgjørelsen fra Arbeiderpartiet når klokka er fem på tolv og de stemmer ned saken slik den er lagt frem.

Så til avissaken.

Nå etter at partiet har tatt sin avgjørelse og lagt dette prosjektet i grus kommer man med avisinnlegg hvor man som AUF-er føler seg forsmådd av meninger på sosiale medier. Jeg skal ikke her forsvare ufine meldinger på sosiale medier men bare minne AUF-lederen på at vi er alle er klar over at det var Arbeiderpartiet som sådan som har stemte dette ned. Vi trenger ikke at AUF som medlemmer i kommunestyret skal føle seg forulempet. Nå er dere i kommunestyret på lik linje med resten av Arbeiderbevegelsen og må tåle motstand.


Debatt:

Hensyn til bærekraft og verdiskapning står mot hverandre

Saken får et ekstra alvor ved at den utspiller seg på en bakgrunn av både økonomisk koronakrise og klima - og miljøkrise, skriver Morten Skandfer i Tromsø Venstre.


Det som er alvorlig i denne saken er at partiet ditt gjennom flere tiår omtrent har heiet på dette prosjektet og altså klokken fem på tolv slakter hele greia. Jeg tror med dette at alle som har ideer til prosjekter vil skygge unna så lenge arbeiderbevegelsen sitter på toppen i Tromsø Kommune.

Det er dette som er alvoret i saken.