SV er opptatt av å styrke fellesskolen og sikre at flere barn rustes for ei god fremtid. Vi vil ha en skole der alle barn blir sett, og der alle elever skal få de samme gode mulighetene til å kjenne på mestring og faglig nysgjerrighet – uavhengig av foreldrenes pengebok eller kulturell bakgrunn. SV ønsker en sterk offentlig skole der fokuset er på elevene. Vi vil jobbe for flere lærere, miljøterapeuter, pedagoger og fagarbeidere i skoleverket. På den måten kan vi gi barna våre voksne med mer tid til hvert enkelt barn. Gratis skolemat har vært en kampsak for oss i mange år. Det må bli slutt på at forskjellene på barna våre kommer fram gjennom matpakken. Ved å innføre skolemat sørger vi for at magen ikke rumler og at konsentrasjonen er på topp. Vi vil også ha minst en time fysisk aktivitet hver dag. Det er bra for både hodet og for kroppen. Leksene skal gjøres på skolen med hjelp fra lærere. Da får barna fri fra skolen på fritida, og utdanningsnivået på foreldrene blir ikke et hinder for at barn skal få den hjelpen de trenger. SFO er et viktig fellesskap for elever før eller etter skoletid. Ei tid for sosial læring, lek og moro. Det er trist når flere barn blir holdt utenfor fellesskapet fordi SFO koster for mye. Som en del av kampen mot barnefattigdom og økte forskjeller skal vi gjøre SFO gratis i hele landet. På samme måte som vi prioriterte barnehagereformen da vi var i regjering sist, vil vi prioritere SFO nå.

En familie med et barn i SFO sparer i gjennomsnitt 13.036 kroner i året med gratis SFO. I noen kommuner i Troms er det snakk om en besparelse på over 25 000 kroner avhengig av kommune og størrelse på SFO-plassen. Det er sosial utjevning i praksis. Gratis SFO gir mulighet til mer fysisk aktivitet, mer tid til praktisk læring og gratis og sunn skolemat til alle barn.

Med borgerlig regjering i åtte år har vi fått mange mislykkede reformer tredd over hodene våre. Et sterkt SV i en rødgrønn regjering skal skape reformer folk faktisk vil ha- og som faktisk fungerer.

Erna Solberg svartmaler fremtiden for den norske skolen. I perspektivmeldingen sier hun rett ut at vi må kutte i velferd de neste 30 årene. Det er en beskrivelse av fremtiden som SV ikke blir med på. Velferd handler om prioriteringer. Vi ønsker å prioritere en bedre skole for våre barn – fremfor skattekutt til de rikeste.

Jeg og Sosialistisk Venstreparti går til valg for en mer rettferdig og inkluderende skole. Vi er villige til å sette hardt mot hardt for å sikre at alle barn får den skolen Erna feilaktig hevder at vi ikke har råd til. En stemme til SV er altså en stemme for flere lærere, skolemat og gratis SFO!