Jeg ble mildt sagt opprørt da en jussprofessor påsto at det er en ukultur i Tromsø kommune ved bare å peke på en straffbar sak (Dreis-saken). Jussprofessoren fokuserer riktignok på ordførerens habilitet og mulig rolleblanding mellom offentlig tjeneste og privat fordel, men det blir særdeles merkelig når det hevdes at ordføreren ikke er villig til å endre en ukultur i kommunen der rollene blandes.

Jeg skal ikke kommentere ordførerens habilitet her. Det får Arbeiderpartiet og velgerne ta seg av. Det jeg vil peke på her er to forhold: Det ene er påstanden om en ukultur i kommunen og det andre er at ingen ledere i kommunen står fram og stiller spørsmålstegn ved jussprofessorens uhyrlige påstand.

Når Erik Jensen har fått en dom for privat vinning i tjenesten, så mener vel ikke jussprofessoren at det hersker en ukultur i politiet? Jeg har hatt ulike lederroller i Tromsø kommune i nesten 40 år. Min klare beskjed til offentligheten er at det i kommunens administrasjon og tjenesteproduksjon med over 5.000 ansatte er høy moral og pliktfølelse og hvor rolleblanding hører til sjeldenhetene. Jeg har også noen ganger slått ned på ulovlig bruk av kommunale biler til privat flytting etter at kollegaer har reagert, men med slik kollegial selvjustis blir moralen holdt høyt. Jeg har også høflig avvist næringslivledere som har kommet med en gave til kommunalt julebord.

Det å komme med påstand om en ukultur krever at man kan føre bevis for rolleblanding som preger organisasjonen og som befolkningen får føle konsekvenser av. Det blir ikke holdbart å bruke retorikk fra en juss-ekspert.

Retorikk er et gammelt middel som brukes ofte i våre dager, men skal vi la det skje selv om det kan ramme over 5.000 ansatte som daglig har stor rolleforståelse? Hvis man politisk og juridisk vil diskutere ordførerens habilitet så gjør det, men gjør det uten å trekke inn alle ansatte i den diskusjonen.

Jeg oppfordrer derfor kommunedirektøren til å kommentere påstanden om ukultur i kommunen. Det er ingen politisk sak. Det er en administrativ oppgave å vedlikeholde en etter min mening god arbeidskultur i kommuneorganisasjonen.