Venstre-venstre mot høyre-høyre i Tromsø-politikken

Tromsø-politikkens nye «Wonderboy», Jens Ingvald Olsen, later til å være i «hardt vær», skal man tro mediene.
debatt

Som gammel AKP-er kunne han ikke la være å hylle Mao Zedong, en av venstresidens kjernekarer, bortsett fra at anslagsvis 50 millioner kinesere «gikk fløyten» under Kulturrevolusjonen. Mange fortviler i dag over valgresultatet i Tromsø, jeg synes det bare er fascinerende. Gamle AKP rider igjen. De har «sæla på» og nå skal alle «indianerne» på høyresiden «jages langt inn i Mexico». Den godeste J.I.O. minner meg granngivelig om min barndoms westernhelt, Hoppalong Cassidy!

Dagens situasjon med syriske båtflyktninger minner meg også om en like alvorlig situasjon for 40 år siden, nemlig de sørvietnamesiske båtflyktningene som strømmet ut på Sør-Kinahavet etter den nordvietnamesiske okkupasjonen i april 1975. Også den gangen sendte Norge et hjelpefartøy for å ta om bord flyktninger, det ombygde lasteskipet M/S «Lysekil».

AKP og venstresiden var ikke så enige i det. «La bare disse amerikanske lakeiene drukne der ute», var parolen da. Vi har en tilsvarende situasjon i dag, et ombygd norsk supplyfartøy tar om bord båtflyktninger i Middelhavet og et stort flertall av dem er syrere. Ifølge internasjonale medier er det nå det syriske «borgerskapet», de ressurssterke som danner fronten i flyktningstrømmen.

Hva sier venstresiden til det, skal vi nå bare la «Assads lakeier» drukne der ute?