Den 10 mai, på Verdens aktivitetsdag, er det Kick-off på et av signalarrangementene i Frivillighetens år. Målet med #sammenpåtur er enkelt, men veldig viktig- få med flere ut på tur! Det er vårt mest lavterskel verktøy for bedre folkehelse, inkludering, bolyst og trivsel, med på kjøpet får du også naturglede og kunnskap om naturen der du ferdes.

Norsk friluftsliv skriver på sine nettsider:

«Det er alltid hyggeligere å gjøre ting sammen. Vi vet at det å bevege seg og være ute, spesielt når vi gjør det sammen med andre mennesker, kan gi glede og bedre helse. Samtidig vet vi at dørstokkmila er lang for mange, og at ikke alle kjenner til de mulighetene og tilbudene som finnes i nærheten. Derfor inviterer vi nå hele Norge til å løfte sammen for å sørge for at enda flere har noen å være ute med. La oss være #sammenpåtur!

– Det er møtene mellom mennesker som gjør forskjellen. Du kan for eksempel invitere med noen du ikke kjenner fra før, noen du ikke har sett på lenge, eller noen du vet om som gjerne kunne ha trengt en tur, turvenn eller opplevelse utendørs, oppfordrer Refseth.»

FNF Troms er et samarbeidsnettverk mellom natur og friluftslivsorganisasjoner i Troms der disse organisasjonene gjennom året inviterer til aktivitet og naturglede i kommunene- det er altså ikke noe nytt at frivilligheten inviterer til #sammenpåtur. Samtidig håper vi at fokuset på dette kan bidra til at vi alle blir enda mer bevisste på at det er plass til enda flere på tur og at det å bli invitert med er veldig hyggelig og kan bidra til at dørstokkmila blir ekstra kort.

FRILUFTSLIV: Christine Myrseth, koordinator i Forum for natur og friluftsliv i Troms. Foto: Pressefoto

Lurer du på hva som skjer i Troms? I Tromsø inviteres det med på friluftsdag på Holt med guidet tur i Holtmarka og i Balsfjord er det tur! Alle arrangement blir registrert her: https://norskfriluftsliv.no/bli-med-sammenpatur-pa-verdens-aktivitetsdag-10-mai-oversikt/ og vi har også en lokal koordinator, Hilde Ovesen i 4H Troms som er behjelpelig med registrering av aktiviteter, og kan kontaktes her: https://4h.no/troms/kontakt/

Det er ikke for sent å arrangere noe 10 mai så har du en ide til en lavterskel tur eller aktivitet – ta kontakt!

Vi gleder oss til #sammenpåtur! Bli med du også!