Er du en av oss? Aldri før har så mange nordmenn hatt problemer med hørselen. Én million av oss har hørselsutfordringer som hørselstap, tinnitus og Ménières sykdom. Det er viktig å vise hvor vanlig det er og synliggjøre mangfoldet av hørselsutfordringer. Det er på tide at vi snakker høyt om det.

Utfordringer med hørselen innebærer mye mer enn bare å miste evnen til å oppfatte lyd. Da blir det også vanskelig å delta i en samtale. Mange sliter med å delta sosialt og velger å trekke seg unna. Flere rapporterer om helseplager som dårlig søvn og at de er mentalt slitne.

I en fersk Ipsos-undersøkelse sier hele 82 prosent av befolkningen at de kjenner noen som sliter med hørselen. Det berører oss alle. Derfor er det viktig å øke forståelsen for hvordan det er å leve med en hørselsutfordring. Det er på tide å snakke høyt om det.

Har du en hørselsutfordring? For tiden pågår HLF (Hørselshemmedes Landsforbund) sin nasjonale kampanje «Hvert Øre Teller». I kampanjeperioden har våre frivillige stands over hele landet. Der kan du få tatt en gratis hørselstest og også få en god prat om hvordan du kan mestre din hørselsutfordring. Finn ut mer på kampanjesiden hvertoreteller.no.

Å slite med hørselen er usynlig. Du ser det ikke på oss, men vi er overalt: I butikken, på bussen og i familieselskapet. Vi er én million nordmenn med hørselsutfordringer. En usynlig million. La oss gjøre noe. Det handler om menneskers liv. La oss snakke høyt om det.