Kulturnatta har etablert seg solid i løpet av åtte år. Det er vi stolte av. Vi mener Kulturnatta er en fantastisk arena både for kulturfeltet så vel som for næringslivet. Det er vel i krysskoblinger kreativitet og ikke minst nye nettverk oppstår? For er det ikke slik at vi alle har noe å lære av hverandre – uansett bransje?

For kulturbransjen er Kulturnatta en fin anledning til å vise seg frem både foran og bak kulissene. Talenter og mangfold står sentralt. Kulturnatta kan for mange være et mulighetsrom for videre utvikling og gi nødvendig oppmerksomhet. For næringslivet er det en anledning til å bli kjent med det mangfoldet av kultur som fins i byen vår. Samt ikke minst det å ta i bruk nye samhandlingsformer.

Nye opplevelser gir ofte verdifull innsikt, og nettopp det brenner vi for å muliggjøre under Kulturnatta. Over hundre arrangement stables på banen i løpet av én dag. Smått og stort av byens kulturliv skaper en folkefest hvor det fantastiske mangfoldet i byen vår får skinne. Aldri før har så mange arrangement vært lagt til uterommet i sentrum, noe som vi mener er ekstra vitaliserende for byen vår.

Å skape Kulturnatta gir oss spenning hvert år. På et vis tar vi temperaturen på hva som skjer i byen vår. Der føler vi oss heldig. Vi etterstreber også det å skape arenaer for alle. Kreativiteten syder helt til siste innspurt av påmeldinger. År etter år er vi dypt imponert over hvor mye tid og ressurser våre medlemmer bruker på å utvikle oppfinnsomme programposter.

For oss som jobber med Kulturnatta så er det rett og slett et privilegium å få dette innsynet i byens kulturliv. Vi lar oss stadig imponere over hvordan mennesker bidrar med begeistring, kreativitet og engasjement nettopp for å kunne skape denne magiske kvelden som er til for alle.

For Tromsø er en kul by. En by med mangfold. For publikum er Kulturnatta en mulighet til å få en smakebit av og bli kjent med alt Tromsø har å by på, oppsøke arenaer man kanskje ikke har besøkt før, og oppleve nye kulturinntrykk - helt gratis! Kulturnatta etterstreber å være et lavterskeltilbud og inkluderingsarena for dem som blir igjen i byen i høstferien.

Du kan dra fra nord til sør i byen på oppdagelsesferd. Det er garantert et arrangement rett i nærheten. Vi har også våre klassikere som Tårnvandring i Domkirken, omvisning hos Tromsø Renseanlegg og byvandring med Erling Steenstrup. I tillegg må det nevnes at byens gallerier, museer, kino- og teaterhus, kafeer syder av konserter og utstillinger.

Avslutningsvis vil vi hevde at kunst og kultur rett og slett er godt for både helse og livskvalitet. Spesielt etter noen år med pandemi trenger vi vel det som kulturen bidrar med - nemlig det å skape et fellesskap mellom mennesker. Er det ikke fint med en kveld der du bare kan være, sanse, lære og oppleve? Være nysgjerrig. Vi gjør dette for byen vår. Vi gjør det med stolthet.

Vi vil også gjerne takke våre produsenter Siri Hallingby Børs-Lind og Martha Jensine Hansen Møkkelgjerd samt Tromsø kommune og Samfunnsløftet Sparebank 1 Nord-Norge som har støttet Kulturnatta alle årene. Uten dere hadde vi ikke fått til Kulturnatt i Tromsø.

Velkommen til folkefest!