Bare for å rydde det av banen først som sist. Jeg er ikke dum og skjønner selvfølgelig at akkurat nå er Glimt mer forlokkende både økonomisk og sportslig. Det våre rivaler i sør har klart de siste årene har imponert meg og mange andre. Glimt er videre i Europa, skal forsvare sitt andre gull og spille kvalifisering til Champions League til neste år. En attraktiv klubb for de fleste, enten vi liker det eller ikke.

Men det betyr ikke at jeg unner de suksess. Det betyr i hvert fall ikke at jeg er likegyldig og sitter rolig i båten når vår lokale helt, Runar Espejord, kan ende opp i Bodø. At en slik mulig overgang skaper reaksjoner, er betryggende. Noe annet ville bekymret meg. For hva er egentlig fotball? Jo – fotball er følelser, lidenskap, kjærlighet og tilhørighet

Jeg vet samtidig at det finnes en god del TIL-supportere som ikke har noe problem med å se Runar i gul drakt, og ønsker at han skal dra dit for å få skikkelig fart på karrieren. Det er fair! Vi alle har ulike meninger.

Så hvorfor blir jeg og mange andre skuffet hvis Runar velger Glimt foran TIL? Jeg kunne skrevet en hel bok om det, men skal prøve å fatte meg i korthet. Runar er født og oppvokst i TIL. Spilt i klubben nesten hele karrieren, bortsett fra et mislykket opphold i Heerenveen. Hans far, Lars Espejord, ble cupmester med TIL i 1996 og har 246 kamper for klubben. Hører du navnet Espejord, tenker du umiddelbart på TIL.

Runar har blitt ansett som et spisstalent i mange år. Potensialet når han har vært skadefri og i form har vært enormt. Dessverre har han vært plaget med skader altfor ofte, og aldri slått helt ut i blomst. Nettopp skadene har gjort at Runar Espejord ble lengre i TIL før han ble solgt, og at han i fjor høst kom hjem fra å hjelpe klubben i sitt hjerte til opprykk. Dessverre endte det med en ny skade og hans bidrag på banen ble få. Låneoppholdet ble forlenget, men en ny skade kom i veien i vår.

Vi har alle håpet på at Espejord skal bli vår nye Årst, Lange eller Rushfeldt. TIL har vært tålmodig. Gitt han tid til å bygge seg opp igjen etter skader. Og la det være sagt – Runar Espejord har gitt mye tilbake til TIL!

Tromsø IL ønsker Runar Espejord med videre, og alt tilsier at Glimt også ønsker hans tjenester i årene fremover. Han har fortsatt et halvt år igjen av kontrakten med Heerenveen, og her er det mye TIL ikke kan styre. Men til syvende sist er det opp til hovedpersonen selv.

Velger Runar Espejord å fortsette i TIL, og vrake et sportslig og økonomisk bedre tilbud fra Glimt vil han få legendestatus på Alfheim til evig tid. Ja – jeg vil faktisk plassere han der oppe blant de store gutta. Heldigvis handler ikke bare fotball om penger, men følelser og tilhørighet.

Akkurat det er det som kan bikke den avgjørelsen TIL sin vei. Jeg håper at Runar følger hjerte og velger TIL. Jeg vet at Runar må tenke på sin karriere, og hva jeg og andre supportere mener er kanskje irrelevant for avgjørelsen. Men om jeg kan påvirke han i en bitte liten grad, så skal han vite at fansen i Tromsø virkelig ønsker han med videre. Spillere som er fra byen og de ekte TIL-gutta er spillere vi trykker ekstra hardt til vårt bryst.

Bruk hjertet Runar, velg TIL!