I intervjuet sier hun at «uten turistene hadde Tromsø vært like kjedelig som Bodø». Hun legger til at pulsen og bylivet ikke er innbyggernes fortjeneste, men skyldes turistene.

Hva i all verden er dette slags negativt syn på Tromsøs innbyggere? Og hvorfor må hun rakke ned på Bodø i samme åndedrett som hun rakker ned på tromsøfolk?

For egen del er jeg helt uenig i hennes negative omtale av tromsøværingene. Tromsøs innbyggere, enten de har bodd her noen måneder eller et helt liv, skaper fantastisk stemning i Tromsø.

Har Figenschau forsøkt å ta seg en tur opp på Charlottenlund en søndags formiddag? Det koker og syder med barn og voksne på ski, på sykkel, på akebrett og gjerne med et lite bål. Hvor var Figenschau da varmen kom til Tromsø i juni og Telefragbukta minnet om en brasiliansk strand, bare med litt kaldere vann?

Har hun prøvd å ta seg ned på Jekta eller ett av de andre handelssentrene i Tromsø for å se tusenvis av mennesker på kafe, på shopping eller hyggelige små samtaler med andre forbipasserende?

Selv elsker jeg å vandre i Tromsøs gater og strandpromenade der jeg møter innbyggere i alle aldre som er ute for å nyte frisk vind fra Balsfjord og lukta av sjø fra Tromsøsundet. På disse turene møter jeg tromsøværinger med innspill på hvordan vi styrer kommunen vår. Det vanker både ros og ris. Slik skal det være i en pulserende by.

Jeg har ikke engang nevnt Buktafestivalen, Filmfestivalen, Rakettnatt, Smak, Midnight Sun Marathon, Rabalder, Ersfjorddagen, Samisk uke, Nordlysfestivalen eller alle de andre arrangementene rundt i vår langstrakte kommune.

Jeg er stolt av å bo i en by der innbyggerne skaper all denne aktiviteten. At turistene får være en del av det er fint, men det er ikke turistene som skaper alle disse øyeblikkene. Det gjør vi sammen, vi som lever og ånder for Tromsø hver dag.

Jeg har heller ikke nevnt det kokende folkelivet på onsdagsrennene, i håndballturneringene, i ishallen, på Tromsøbadet og alle de andre idrettsanleggene vi har.

Nei, Anne Berit. Vi skal ikke rakke ned på våre egne innbyggere. Tromsøværingene har skapt en by mennesker fra hele verden kommer for å oppleve.

La oss heller bruke tiden på å skape en enda bedre by for våre eldre, våre skolebarn, våre syke, omsorgstrengende og arbeidsledige. Vi har mye ugjort arbeide, men ingenting blir bedre av å omtale tromsøfolk slik du gjorde i intervjuet i lokalavisa.

Din hilsen til Bodø var heller ikke pen. Hva mener du med at Tromsø uten turister blir like kjedelig som Bodø? Jeg synes det skjer masse spennende i Nord-Norges nest største by. Du kunne kanskje få Høyres ordførerkandidat Odd Emil Ingebrigtsen til å ta deg med på en bytur i Bodø slik at du kan få et litt annet syn på naboen litt lengre sør.

Og skulle du ha lyst til å bli med på en vandring i Tromsøs yrende liv, er du herved invitert. Vi kan godt starte omvisningen på biblioteket og alle menneskene der. Et bygg Høyre stemte mot og som partiet ikke ville ha, men som i dag er elsket av oss alle.