iTromsø mener:

Uforståelig frykt for lekeplasser i Høyre

Sebastian H. Henriksen, kommunestyrerepresentant og 5.-kandidat for Tromsø Høyre.   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

leder

Forrige uke gikk Høyres Sebastian Henriksen ut mot den midlertidige lekeplassen på Strandtoget, og refset den i klare ordelag.

– Dette er en nordnorsk «raillsjå», sa han og la til at han frykter at installasjonen skal bli permanent.

– Barna fortjener bedre, var konklusjonen.

Hva er så Henriksens og Høyres løsning? Han skal ta saken opp i kommunestyret.

«Å ta opp saken» i kommunestyret eller formannskapet, eller i Stortinget eller hos en statsråd, hvis man er på nasjonalt plan, er et av norske politikers mest lettvinte favorittsvar, når de ikke har reell politikk å vise til.

Henriksens svar er på ingen måte unikt, men kun et eksempel på et lettvint utspill som vi ser enda mer av hver valgkamp fra politikere fra alle partier. Det er utspillspolitikk med lite eller ingen politisk innhold om et oppkonstruert problem.

Hvis Høyre ønsker å ta solide grep for lekefasilitetene i Tromsø, og særlig i sentrum, er nok det et standpunkt de vil høste stor forståelse for blant byens innbyggere. Men da må de faktisk vise til reell politikk og legge penger på bordet. Hvor henter de pengene fra? Hva vil de endre? Å peke finger og si at noe ikke er godt nok, og si at man skal «ta noe opp i kommunestyret» er fullstendig uforpliktende.

Det er også et spesielt signal Henriksen sender til administrasjonen i kommunen når han sier at han frykter at lekeplassen blir permanent. På hvilket grunnlag har denne frykten fått grobunn hos Henriksen og Høyre? Lekeplassen har alltid vært tiltenkt som en midlertidig installasjon. Hvis Høyre ikke har tiltro til at administrasjonen kan gjøre som de sier om så elementære saker, har kommunen større problem enn midlertidige lekeplasser.

Henriksen er en ung og fremadstormende Høyre-politiker som her går i fella langt mer erfarne politikere til stadighet også gjør. Det er positivt at han og Høyre engasjerer seg for barn og unge, og at han ivaretar gamle Tromsø-uttrykk som «raillsjå». Vi har bare godt av et friskere og mer nordnorsk språk i det offentlige ordskiftet i byen.

Men når valgkampen nå begynner, bør det ligge mer konkrete løsninger til bunn, når politikken skal selges til velgerne.