tirsdag 23.07 2019

Politiet frigir navn på omkommet basehopper

Det var 35 år gamle Krzysztof Jacek Rojek fra Polen som omkom i en vingedraktulykke forrige uke i Litldalen i Sunndal kommune, opplyser politiet.

Norovirus påvist i Madlaleiren

Det er påvist norovirus i Madlaleiren i Stavanger etter at nærmere 50 personer onsdag i forrige uke ble syke med oppkast, diaré og febersymptomer.

Sykehusene bryter tidsfrister oftere

Ventetiden for behandling ved norske sykehus går ned, men fristen for å starte behandling brytes oftere. I årets fire første måneder var det 7.457 fristbrudd.

Salget av bensin og diesel gikk ned også i juni

Salget av bilbensin og diesel gikk ned med 5,7 prosent i juni i år sammenlignet med samme måned i fjor. Både bensin og diesel har blitt dyrere det siste året.

Fortsatt optimisme blant norske industriledere

Norske industriledere ser optimistisk på det kommende kvartalet etter å ha meldt om økt produksjon og ordretilgang for kvartalet vi har lagt bak oss.

Sverige mener norsk politihelikopter krenket deres territorium

Et norsk politihelikopter på vei til England etter lån fløy over Sverige i rundt 10 mil. En krenkelse av svensk territorium, mener svensk UD.

Elsparkesykkel tok fyr i leilighet i Lillestrøm

Alle beboerne måtte evakueres da det begynte å brenne i en elsparkesykkel i en leilighet i Lillestrøm.

Politiet: – Avpass farten ved våt veibane

En kvinne kom uskadd fra det da bilen hun kjørte, skled av veien på vått føre i Oslo. Politiet ber bilistene avpasse farten.

mandag 22.07 2019

Kontroll på to kvinner som var savnet etter brann i Sandefjord

To er sendt til sykehus etter en brann i et leilighetsbygg i Sandefjord mandag kveld. To kvinner som ikke var gjort rede for, har kommet til rette.

Tre personer pågrepet etter bilran på Minnesund

Politiet har pågrepet tre personer etter at et ungt par ble fraranet bilen mens de fylte drivstoff på en bensinstasjon på Minnesund i Akershus lørdag.

Russ siktet for drapsforsøk etter voldsepisode på gresk øy

En nordmann er arrestert og siktet for drapsforsøk etter en voldsepisode på den greske øya Ios, opplyser politiet til VG.

To menn pågrepet for hakekors-hærverk på 22. juli-minnesmerke

To menn i 20-årene ble mandag ettermiddag pågrepet av politiet for å ha sprayet et hakekors på minnesmerket etter 22. juli i Tønsberg, opplyser politiet.

Skogbrannen i Alta under kontroll

Stor slukkeinnsats på bakken førte til at brannhelikopteret raskt fikk kontroll over skogbrannen i Tverrelvdalen i Alta. 2-3.000 kvadratmeter er berørt.

Støre: – Kampen mot høyreekstrem terror er ikke over

– 22. juli-terroren var ment å ramme partiet, understreket Ap-leder Jonas Gahr Støre i sin tale under minnemarkeringen på Utøya mandag.

Varetektsfengsling av voldtektssiktet bergenser opprettholdes

Gulating lagmannsrett frykter unndragelsesfare og gir Bergen tingrett medhold i kravet om fire ukers varetekt for en voldtektssiktet 40-åring fra Bergen.

Fra nord til sør vil gradestokken nå 30 grader og kanskje enda mer

I Sør-Norge blir det over 30 grader enkelte steder denne uka. Deretter siger varmen nordover og sikrer nesten like varme dager her i indre strøk i helga.

NVE opprettholder rødt farenivå på Veslemannen

Etter nedbør søndag kveld økte bevegelsene i fjellpartiet Veslemannen, og NVE opprettholder rødt farenivå.

Stikkskadene til mannen som ble funnet i Oslo var et uhell

En ung mann ble mandag funnet med det som lignet stikkskader utendørs i Oslo. Det viste seg at vedkommende hadde satt seg fast i et gjerde, opplyser politiet.