fredag 17.08 2018

Skoleelev varslet om datahull i Bergen

Det var en elev ved en barneskole i Bergen som oppdaget sikkerhetshullet som gjorde at informasjon om tusenvis av elever og lærere kunne ha blitt spredt.

Rød uke på børsen – fredagen svakt i pluss

En stigning i hovedindeksen på 0,22 prosent til 889,88 poeng fredag forhindret ikke et markant fall i indeksen uka sett under ett.

Gebyr til Bedriftsforbundet for innhenting av telefonlogg

Datatilsynet har ilagt Bedriftsforbundet et gebyr på 75.000 kroner for å ha brutt personopplysningsloven. Det skjedde i forbindelse med en konflikt i ledelsen.

Stort tre blåste over ende i park i Oslo

Sterk vind førte til at et stort tre veltet midt i Sofienbergparken i Oslo fredag ettermiddag.

Mistenkte venstreaksjonister i Arendal blir løslatt etter avhør

De seks personene som er mistenkt for å planlegge og oppfordre til aksjoner mot antiislamister under Arendalsuka, blir løslatt så fort de er avhørt.

VIDEO:

Tesla-rekkevidde til under halve prisen. For godt til å være sant?

Flere husdyr vil være på beite i årets jaktsesong

Tørkekrisen som har rammet landbruket i store deler av landet denne sommeren, fører til at flere husdyr vil være på beite når årets jaktsesong starter.

Kjæledyrfôr tilbakekalles – kan gi helseproblemer

Felleskjøpet Agri tilbakekaller flere typer kjæledyrfôr. Fôret inneholder for mye magnesium, noe som kan føre til at hunder og katter blir sløve og får diaré.

Mann til sykehus med alvorlige skader etter å ha falt i Gaula

En mann er innlagt på St. Olavs hospital med meget alvorlige skader etter at han falt i elven Gaula ved Støren i Trøndelag.

Uklart om lærernormen oppfylles ved skolestart

Når elevene inntar klasserommene for et nytt skoleår, trer den nye lærernormen i kraft. Men det er fortsatt uklart om tilstrekkelig antall lærere er på plass.

Nå kommer de første NATO-styrkene til høstens storøvelse

Oppkjøringen til høstens store NATO-øvelse er i gang når det italienske lasteskipet Capucine kommer til Åndalsnes lørdag med over 100 kjøretøy.

Blomkålmangel i Norge og Europa

Blomkålprisene skyter i været etter at den tørre sommeren har ført til mangel på blomkål, både i Norge og Europa.

Forsikringsagent siktet etter skipssalg

Forsikringsagenten Skuld Marine Agency er siktet i saken rundt lasteskipet Harrier, som Økokrim mener skulle smugles ut av Norge for å hogges opp i Pakistan.

Fremdeles eksportstans til Kina for tre av Norges største laksegiganter

I juli opphevet Kina omsider lakseforbudet i Nordland, Troms og Sør-Trøndelag, men tre av landets største laksegiganter får fremdeles ikke eksportere til Kina.

40 prosent av unge har tatt nakenbilder av seg selv

En ny undersøkelse viser at to av fem unge i alderen 18 til 20 år har tatt nakenbilder av seg selv. Tre av fire av disse har delt slike bilder av seg selv.

Mæland frykter at Finnmarks-opprør kan velte hele regionreformen

Hele regionreformen kan ryke dersom sammenslåingen mellom Finnmark og Troms havarerer, frykter kommunalminister Monica Mæland (H).

Færre sauer drept av rovvilt

En foreløpig oversikt viser at 825 sauer ble drept av ulv, bjørn, gaupe, jerv og kongeørn fram til 1. august. De siste årene har tallet gått ned.

Kriminalomsorgens Yrkesforbund vil ha fotlenke på gjengmedlemmer

Kriminalomsorgens Yrkesforbund (KY) foreslår å straffe unge kriminelle gjengmedlemmer med fotlenke som et forebyggende tiltak mot ungdomskriminalitet.