fredag 16.11 2018

Mann alvorlig skadd etter knivstikking i Oslo

En mann i 20-årene er sendt til Ullevål med alvorlige skader etter at han ble knivstukket på åpen gate i Oslo sentrum natt til fredag. Ingen er pågrepet.

Vogntogsjåfør alvorlig skadd i Dovre

En vogntogsjåfør er fraktet med luftambulanse til sykehus etter en utforkjøring på E136 vest for Dombås i Oppland. Mannen er alvorlig skadd, ifølge politiet.

Barnevernspsykiater ber om mildere straff i overgrepssak

Barnevernspsykiateren som i april ble dømt til 22 måneder fengsel for å ha lastet ned over 200.000 overgrepsfilmer og -bilder av barn, ber om mildere dom.

torsdag 15.11 2018

Norskpakistaner risikerer dødsstraff i Pakistan

En norsk statsborger er i to rettsinstanser i Pakistan dømt til døden for å ha voldtatt og drept en liten jente. Nå er høyesterett hans siste sjanse.

Krevende skattejakt i budsjettforhandlingene

Å finne penger til KrFs mange ønsker er fortsatt hodepinen i budsjettforhandlingene på Stortinget. Å øke skattene og avgiftene er ikke aktuelt for regjeringen.

KrF stemte for rødgrønt tannforslag

KrF brøt med regjeringspartiene og ga uventet flertall til Aps krav om en styrking av refusjonsordningene for tannhelse.

Nasdaq-avtale redder Einar Aas fra konkurs

Kraftinvestor Einar Aas må selge unna eiendeler for flere hundre millioner kroner, men er reddet fra å bli slått konkurs etter å ha landet en avtale med Nasdaq.

437 tvangsutsendt fra Norge i oktober

437 personer ble uttransportert fra Norge av Politiets utlendingsenhet (PU) i oktober. Det er en nedgang på 7 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Hundespannfører funnet omkommet

En hundespannfører i 20-årene som ble meldt savnet i Julussdalen i Elverum natt til torsdag, er funnet omkommet.

Presidentskapet vil fortsatt la partiene utpeke medlemmer til nobelkomiteen

Stortingets presidentskap vil fortsatt la partigruppene velge kandidater til nobelkomiteen. Visepresident Abid Rajas forslag om en valgkomite fikk ikke støtte.

Mann dømt til fire års fengsel for voldtekt etter gjenforeningsfest

En mann i 30-årene er i Bergen tingrett dømt til fire års fengsel for voldtekt av en bergenskvinne høsten 2017.

Politiet etterforsker dødsfall på Averøy på Nordmøre

Ingen har status som mistenkt i forbindelse med at en mann ble funnet på Averøy onsdag. Politiet leter heller ikke etter noen gjerningsperson.

Belgia sender dommer til Frankrike for å avhøre drapssiktet svenske

En belgisk dommer skal avhøre Makaveli Lindén i Frankrike, melder NRK. 20-åringen etterforskes for drapet på en kvinne i den belgiske byen Mechelen.

Mer pappapermisjon har ikke gitt mer likestilling i arbeidslivet

Utvidelsen av fedrekvoten fra seks til ti uker har hatt liten effekt på kvinners lønn og karriere, viser en ny rapport fra Institutt for samfunnsforskning.

Folk er splittet i synet på tvillingabort

Andelen som mener tvilling­abort alltid bør være tillatt, selv når begge fostre er friske, er nesten like stor som andelen som er helt imot.

Politiet må vente på klarering for å få granske fregattulykken

Politiets etterforskere må søke sikkerhetsklarering for å få tilgang til materiale som kan gi svar på hvorfor fregatten Helge Ingstad kolliderte med Sola TS.

Equinor trapper opp satsing på sol

Olje- og gasskjempen Equinor har kjøpt aksjer i solenergiselskapet Scatec Solar for rundt 700 millioner kroner.

Rekordhøy eksport fra Norge i oktober

Varer for i underkant av 100 milliarder kroner ble eksportert fra Norge i oktober i år - det høyest registrerte i en enkelt måned noensinne.