torsdag 21.03 2019

Mann lettere skadd etter knivstikking i Oslo – mann pågrepet

En mann fikk lettere skader da han ble knivstukket utenfor Sandaker senter i Oslo onsdag kveld. En mann er pågrepet.

onsdag 20.03 2019

ESA frikjenner norsk ordning for oljenæringen

Den norske leterefusjonsordningen for oljeindustrien utgjør ikke statsstøtte, har EØS-tilsynet ESA avgjort. Bellona mener at ting er i bevegelse på feltet.

Bioteknologiloven endres – Ap mener regjeringen svikter kvinnene

De fire regjeringspartiene er enige om den første store endringen i bioteknologiloven siden 2005. Men verken Ap eller Sp er begeistret.

Norwegian-aksjen falt dypt – Oslo Børs ned 0,4 prosent

Flyselskapet Norwegian ble onsdagens store børstaper med et kursfall på 9,75 prosent på en dag da Oslo Børs svekket seg 0,41 prosent til 886,34 poeng.

HRS: To personer tatt av snøskred i Lofoten

To personer ble tatt av et snøskred i Lofoten onsdag ettermiddag. En av dem fikk medisinsk behandling, opplyser Hovedredningssentralen.

Kripos åpner etterforskning av dataangrepet mot Hydro

Etter at Hydro onsdag anmeldte dataangrepet mot selskapet, har Kripos åpnet etterforskning av saken. Det er ikke kjent hvem som står bak angrepet.

Kraftig økning i skogbranner i fjor

I 2018 var det dobbelt så mange skogbranner i Norge som det var både i 2017 og 2016. Det var flest i juli. 39 personer omkom i brann i fjor, også det en økning.

Hydro: Var dekket av andre sikkerhetssystemer under hackerangrepet

Hydro sier det var en bevisst handling at de var koblet fra overvåkingsnettverket til Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) under hackingangrepet natt til tirsdag.

Stor snøskredfare i indre strøk av Vestlandet

Regn og varmere vær fører til at snøskredfaren er stor i Indre Fjordane, Voss og Hardanger.

Den drapstiltalte kvinnen i Kristiansand forklarer seg

Den 43 år gamle kvinnen som er tiltalt for to overlagte drap og forgiftning, startet onsdag sin forklaring i Agder lagmannsrett.

Kronprinsen besøker stillehavsøyer

Hav og klima står på programmet når kronprins Haakon i april reiser på offisielt besøk til Tonga, Fiji og Samoa sammen med utviklingsminister Dag-Inge Ulstein.

Økning av gonoré og syfilis bekymrer helsemyndighetene

På ti år er antallet tilfeller av kjønnssykdommene gonoré og syfilis mer enn tidoblet. Samtidig øker antibiotikaresistensen, og helsemyndighetene er bekymret.

Visesangeren Terje Nilsen er død

Den folkekjære visesangeren og poeten Terje Nilsen er død, 67 år gammel.

Mye regn i vente i Hordaland

Natt til torsdag blir det svært vått i Hordaland. Det er ventet inntil 50 millimeter nedbør på seks timer.

Nytt rekordår for hjortejakta

Det felles stadig flere hjortedyr i Norge. I jaktåret 2018–2019 ble det satt ny rekord med over 43.000 felte hjort. Antall felte elg går imidlertid ned.

Hydro har gjort fremskritt etter dataangrep

Hydro strever fortsatt med konsekvensene etter dataangrepet natt til tirsdag, men har funnet årsaken og jobber med å gjenopprette driften.

22-åring dømt til 16 års fengsel for bildrap på E18

En 22-åring er i Agder lagmannsrett idømt den strengeste straffen for bildrap i Norge noensinne, 16 års fengsel, etter en frontkollisjon på E18 i Vestfold.

Stabilt sykefravær på slutten av 2018

Sykefraværet for fjerde kvartal i fjor var 5,8 prosent, viser sesongjusterte tall fra Nav. Det er samme nivå som kvartalet før.