Færre tar influensavaksine

Oslo (NTB): Hvert år dør 900 personer i Norge som følge av influensa. Likevel tar bare en av fem i risikogruppen vaksine mot sykdommen.
iriks

Med 20 prosent dekning i risikogruppene er Norge langt under målet til Verdens helseorganisasjon (WHO), som er at 75 prosent i disse gruppene skal ta vaksinene. Folkehelseinstituttet (FHI) er bekymret for den lave dekningen, skriver Aftenposten.

Norge ligger langt under WHOs mål om 75 prosent influensavaksinasjonsdekning i risikogruppene. Folkehelseinstituttet er bekymret.

– Vi er bekymret for at så mange lar være å vaksinere seg, med tanke på at dette er en enkel og effektiv måte å beskytte både seg selv og andre på. Folkehelseinstituttet anbefaler alle i risikogruppene å vaksinere seg. I tillegg bør helsepersonell og pårørende til personer med nedsatt immunforsvar vaksinere seg, skriver seniorrådgiver Kjersti Rydland i en artikkel.

Nær halvannen million mennesker i Norge har økt risiko for komplikasjoner på grunn av influensa, og hvert år dør 900 personer som følge av sykdommen.

Siden 2006 har vaksineforbruket vært synkende. I fjor ble det sendt ut færre doser enn noen gang de siste ti årene, og trenden ser ut til å fortsette i år. (©NTB)