Politihøgskolen skal evaluere bevæpning

Oslo (NTB): Politidirektør Odd Reidar Humlegård vedgår at det har vært farlige situasjoner i perioden med bevæpning. I løpet av 2016 kommer en evaluering fra Politihøgskolen.

Politidirektør Odd Reidar Humlegård og PST-sjef Benedicte Bjørnland under høringen i Stortingets justiskomité tirsdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix 

iriks

Det varslet Humlegård da han møtte til høring i Stortingets justiskomité tirsdag.

– Norsk politi er godt utdannet og trent, og har totalt sett håndtert situasjonen godt. Det er ikke truet mer med våpen i perioden mens politiet har vært bevæpnet enn i årene forut, sa politidirektøren i sin redegjørelse.

– Men det har også vært uønskede hendelser og noen farlige situasjoner i perioden. Vi har høstet erfaringer med bevæpning og har iverksatt tiltak for å begrense uønskede hendelser, fortsatte han.

Blant annet gjelder det nye bæreløsninger og hylster for våpnene, samt enda mer trening på å være bevæpnet under ordinære tjenesteoppdrag, ifølge politidirektøren.

– Politihøgskolen vil gå i gang med en evaluering av erfaringene med midlertidig bevæpning som ferdigstilles neste år, og vi jobber nå med konsekvenser og vurderinger knyttet til den nye trusselvurderingen fra PST, sa han. (©NTB)