Grande skuffet over Solberg

Oslo (NTB): Venstre-leder Trine Skei Grande uttrykte stor skuffelse over statsminister Erna Solberg (H) på vei inn til asylmøtet på Stortinget tirsdag.

Venstre-leder Trine Skei Grande er skuffet over statsminister Erna Solbergs syn på Venstres asyltiltak. Middelhavet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix 

iriks

Solberg hadde invitert alle de parlamentariske lederne på Stortinget til et møte for å diskutere hastetiltak mot asylanttilstrømmingen på Stortinget tirsdag ettermiddag.

På vei inn til møtet sier Grande at hun reagerer sterkt på at Solberg tidligere samme morgen kontant avviste de fleste av Venstres forslag til ny asylpolitikk i et intervju med NTB.

– Jeg synes det var dumt sagt av henne, sier Grande til NTB.

– Jeg synes at vi andre har lenet oss tilbake, og sagt at vi er åpen for å diskutere alt. Da hadde jeg forventet at statsministeren hadde klart å gjøre det samme. Men det er her på Stortinget makten ligger, og det er ikke statsministeren som skal forhandle, la hun til.

Alle de parlamentariske lederne uttrykte at de ikke visste hva statsministeren ville diskutere med dem under møtet, men alle understreket at det nå hastet å komme i gang med tiltak. (©NTB)