Statsministeren gråtkvalt på pressemøte om Paris-terroren

Oslo (NTB): Statsminister Erna Solberg (H) er personlig preget av at nettopp Paris på nytt er blitt angrepet av terrorister.

En rørt statsminister Erna Solberg på pressekonferansen om terrorangrepene i Paris. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix  

iriks

– Jeg har selv giftet meg i Paris. Det er en by mange nordmenn har et sterkt forhold til, sa en gråtkvalt Solberg på en pressekonferanse lørdag ettermiddag før hun måtte ta en pause for å hente seg inn.

Statsministeren understreker at det blir en jobb for hver og en av oss å ikke la terroristene vinne ved at vi endrer vårt levesett og måten vi lever dagliglivet vårt på. Snarere er det ifølge Solberg viktigere enn noen gang å forsvare våre verdier – som kjennetegnes ved vårt demokratiske levesett og frihet.

– Jeg har stor forståelse for at dette gjør dypt inntrykk på folk. Men vi må alltid huske at terroristenes mål er så skremme oss. Da er det vår jobb å ikke bli skremt. Vi må ikke la terroristene sette dagsordenen. Da vinner de, sa Solberg. (©NTB)