Regjeringen vil ha nullmoms for nettnyheter fra mars

Oslo (NTB): Finansdepartementet har sendt søknaden om å få frita nyhetsmedier på nett fram moms. Målet er at ESA skal gi godkjenning slik at dette trer i kraft fra 1. mars neste år.

Går det som regjeringen vil, blir det momsfritak for nyheter på nett. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix 

iriks

Dagens merverdiavgiftsfritak for aviser omfatter kun aviser på papir. Aviser og nyheter i elektronisk form anses som elektroniske tjenester og har en merverdiavgift på 25 prosent.

– Vi vil likebehandle nyheter på papir og i elektronisk form. Det bør være nullmoms uavhengig av hvilken teknologi som benyttes for å formidle dette innholdet, sier finansminister Siv Jensen (Frp).

Forslaget om nullmoms lå inne i forslaget til statsbudsjett for neste år, og tirsdag sendte Finansdepartementet en formell notifikasjon til ESA, EFTAs overvåkingsorgan for EØS-avtalen.

Regjeringen ønsker å frita alle nyheter både på papir, PC, mobile enheter, radio og TV. Nyhetstjenester som i hovedsak gjelder kun én sektor eller er rettet mot kun én interesse eller bransje, vil ikke være fritatt.

Finansdepartementet og Kulturdepartementet har hatt en tett dialog med ESA de siste månedene og tror ikke behandlingen vil ta lang tid. Skattedirektoratet skal sende en forskrift på høring før jul. (©NTB)