Listhaug: «MDG er jordbrukets verste fiende»

Oslo (NTB): Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) tar et kraftig oppgjør med jordbrukspolitikken til Miljøpartiet de Grønne (MDG). Hun mener at ingenting ved partiets jordbrukspolitikk er positivt.

Landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) under spørretimen i Stortinget 25. november. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

iriks

I en kronikk i Nationen skriver Listhaug at «Resultatet av MDGs politikk vil være at landet gror igjen, matproduksjonen går dramatisk ned, og vi må importere mer mat». Kronikken har tittelen «MDG er jordbrukets verste fiende».

Matministeren sier i et intervju med samme avis at hun har gått gjennom MDGs politikk og ikke funnet noe hun synes er positivt.

– Poenget til MDG er at vi skal erstatte kjøtt med andre produksjoner, men veldig mange vekster kan ikke dyrkes i Norge og vi må dermed importere mer om vi kutter i kjøttproduksjonen.

Listhaugs stab har gått igjennom tallene i MDGs alternative statsbudsjett og kommet fram til at bønder vil få økte utgifter på anslagsvis én milliard kroner med deres politikk.

– MDGs politikk er en oppskrift på å legge ned store deler av norsk landbruk. Norge er tilpasset gressproduksjon. Om vi skal nyttiggjøre oss av arealene, må vi ha kyr, sauer og andre dyr som kan leve av gress. Om vi skal ha færre dyr, vil behovet for kraftfôr gå kraftig ned og det vil gå hardt utover kornbønder, sier Listhaug. (©NTB)