Statoil tilbyr sluttpakke til alle ansatte

Stavanger (NTB): Statoil tilbyr nå sluttpakke til alle ansatte. Det har ikke skjedd tidligere i Statoils historie. Selskapet skal ha inntil 1.500 færre ansatte ved utgangen av neste år.

Statoil fortsetter nedbemanningen og inntil 1.500 fast ansatte skal ut innen utgangen av neste år. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix 

iriks

Tirsdag morgen klokken sju ble meldingen lagt ut på Statoils intranett. Der informerer selskapet om at alle ansatte nå får tilbud om å søke på sluttpakker. Frem til nå har Statoil kun tilbudt sluttpakker til grupper og avdelinger i selskapet.

– Det er riktig at vi åpner tilbudet om sluttpakker til alle ansatte i hele allmennaksjeselskapet, sier informasjonssjef Knut Rostad i Statoil til Stavanger Aftenblad.

Søknadsperioden er fra 5. januar til 25. januar 2016.

– Bakgrunnen for tilbudet om sluttpakke er effektiviseringsprogrammene våre der Statoil skal redusere bemanningen med 1.100 til 1.500 ansatte innen utgangen av 2016, sier Rostad.

De som har minst seks års ansiennitet i selskapet kan ta med seg 12 månedslønner, mens de som har over 21 år bak seg i selskapet kan få 24 månedslønner. (©NTB)