Mannskapene er klare til å lete gjennom postflyets vrakrester

Bodø/Oslo (NTB-Steinar Rostad Breivik og Hans Cosson-Eide): Letemannskapene har pumpet drivstoff opp fra krateret der et postfly styrtet natt til fredag. Søndag håper de å starte arbeidet med å gå gjennom vrakrestene.

Et stillbilde fra Luftforsvarets video viser havaristedet til postflyet som var på vei fra Gardermoen til Tromsø da det styrtet i Gällivare-fjellene ved grensen til Norge. Foto: Luftforsvaret NATO QRA Bodø / NTB scanpix 

iriks

– Arbeidet har gått bra og været har vært stabilt, med 20 minusgrader og svak vind. Vi har brukt dagen til å pumpe opp drivstoff fra krateret, sier kriminalinspektør Patrik Ström til NTB.

– Vi kan begynne å søke aktivt blant vrakrestene i morgen, sier Ström etter at arbeidet ble avsluttet for dagen da det ble mørkt.

Politiet har ingen nye opplysninger om hva som skjedde med de to om bord i flyet. Ingenting tyder på at de har overlevd styrten.

På krasjstedet ved innsjøen Akkajaure i Gällivare-fjellene, 10 kilometer inn i Sverige, er det bare små fragmenter igjen av flyet. Det er et stort krater i bakken etter at flyet krasjet i rundt 160 kilometer i timen – sannsynligvis nærmest loddrett ned i bakken.

– Det ser ut som at man har sluppet en bombe. Det er et stort brunt hull i bakken. Man ser ingen metallbiter eller noe, det er bare opprevet jord, sier Kjell Arvidsson, helikopterpiloten som var først på stedet etter ulykken, til Expressen. (©NTB)