Homofile mobbes i skolen

Oslo (NTB): En undersøkelse blant medlemmene i Skeiv Ungdom, viser at fire av ti er blitt mobbet i skolen for sin seksuelle orientering. Ikke overraskende tall, sier forsker.

Illustrasjonsfoto: NTB scanpix 

iriks

378 tidligere og nåværende medlemmer i Skeiv Ungdom har svart på undersøkelsen, som er gjennomført i samarbeid med FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, skriver VG.

– Dette er ikke overraskende tall, sier mobbeforsker Gaute Auestad ved Universitetet i Stavanger. Han var med på å lage en større rapport om seksuell orientering og mobbing i 2009.

– Det er også stor forskjell på gutter og jenter, og gutter er mest utsatt. For homofile gutter i ungdomsskolen var det bortimot halvparten som ble mobbet, sier Auestad. Han tror det kan hjelpe at kirken nå åpner for homofil vigsel.

– Det tror jeg vil bli oppfattet som at samfunnet blir mer og mer positivt innstilt til homofili. Jeg har tro på at det vil påvirke holdninger og ha en positiv ringvirkning i skolen og føre til mindre mobbing.

Over halvparten av dem som svarte at de ble mobbet, opplyser at skolen ikke visste om eller ikke gjorde noe med problemet. Lederen i Skeiv Ungdom, Eirik Rise, tror problemet er mangel på kunnskap, ikke vilje. (©NTB)