Lite sannsynlig at Ap stopper FM-slukking

Oslo (NTB-Per-Helge Berg): Arbeiderpartiet utelukker ikke å støtte forslaget fra Frp om å stoppe stengingen av FM-nettet. Men det er lite sannsynlig.

FM-nettet skal etter planen slukkes i 2017. Digitale signaler skal gi bedre lydkvalitet og rom for flere radiostasjoner. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix 

iriks

Ifølge Klassekampen vurderer Arbeiderpartiet å følge Frp når forslaget om å stoppe hele stengingen av det riksdekkende FM-nettet skal behandles tirsdag. Da vil det i så fall være flertall i Stortinget mot FM-slukking ettersom også Senterpartiet vil støtte Frps forslag.

– Som et ansvarlig opposisjonsparti er vi svært usikre på hvordan vi skal forholde oss til dette. Kulturministeren må komme på banen og redegjøre for hva som egentlig er regjeringens politikk, sier Arild Grande, mediepolitisk talsperson i Ap.

Til NRK sier Grande at en redegjørelse fra kulturministeren vil være avgjørende for Aps stemmegivning, men innrømmer samtidig at sjansen for at Ap skal snu, er liten.

Han sier at det ikke er noe som tyder på at Ap kommer til å støtte Frps forslag om slukking.

– Hvis kulturministeren kommer på banen og sier at regjeringen står helhjertet bak det de har sagt til Stortinget, at vi kan føle oss trygge på denne omleggingen og at alt er i rute, så står vi ved det Stortinget tidligere har sagt og vil ikke støtte Frps forslag, understreker Grande. (©NTB)