Store problemer i telenettet

Problemer med telenettet gjør at telefonnumrene til blant annet politiet og Redningsselskapet ikke fungerer skikkelig. Nødnumrene skal ikke være berørt.
iriks

Rogaland radio meldte om problemene via Twitter ved 2.30-tiden natt til onsdag. I tillegg til politiet og Redningsselskapet – med kortnumrene 02800 og 02016 – var også Kystradioens kortnummer 120 og legevaktnummeret 116 117 blant numrene som var berørt.

– Det har oppstått en feil i natt som berører dem som har såkalt georuting eller områdedirigering, opplyser informasjonssjef Anders Krokan i Telenor til NTB.

– Vi er i gang med feilsøk. Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta å finne og utbedre feilen, men jobber intenst for å få rettet det opp så fort som mulig.

Klokken 5.45 var feilen fortsatt ikke lokalisert, opplyser Krokan til Nettavisen.

Han sier nødnumrene ikke skal være berørt av problemene.

– Men legevakten er altså blant dem som kan oppleve framkommelighetsproblemer, sier Krokan. Han oppfordrer folk til å prøve på nytt dersom de ikke kommer gjennom på første forsøk. Heller ikke vanlige numre er berørt, og Krokan sier feilen ikke vil by på store problemer for folk flest.

Oslo politidistrikt sier alle som har ringt dem i løpet av natten har fått hjelp.

– Det har vært et par feilringinger der folk som har ringt 02800, skulle til andre distrikter, men alle har fått hjelp, forsikrer operasjonsleder Vidar Pedersen til NTB. Han sier det ikke har vært problemer med nødtelefonen.

(©NTB)