Knallmåling for Sp i nord

Senterpartiet ville fått inn representanter fra både Troms og Finnmark dersom det hadde vært valg i dag, viser en fersk meningsmåling laget for NRK.

Det er gode tider for Senterpartiet og partileder Trygve Slagsvold Vedum to måneder før stortingsvalget. En fersk måling gir partiet stortingsmandater fra både Troms og Finnmark. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix 

iriks

Mens Senterpartiet fikk henholdsvis 6,4 og 3,7 prosent oppslutning i Troms og Finnmark ved stortingsvalget i 2013, er tallene mye høyere i dag. I målingen som InFact har laget, får partiet hele 17,2 prosent i Troms og 15,4 prosent i Finnmark og er dermed det nest største partiet i begge fylkene.

– Det er utrolig artig å få en sånn melding på en dag som dette. I dag har vi besøk av Trygve Slagsvold Vedum i Alta, og det har vært gøy å fortelle ham dette. Det er en stor lettelse å få en slik valgmåling, sier Geir Adelsten Iversen, partiets førstekandidat i Finnmark.

Med dette resultatet ville Iversen fått plass på Stortinget sammen med Sandra Borch fra Troms.

– Dette er veldige gode tall for Senterpartiet, og det gir en ekstra motivasjon for nå å gå inn i de siste månedene med valgkamp. Tallene viser at folk er enige med Senterpartiet i mange av de sakene vi har frontet, og det synes jeg er veldig bra, sier Borch.

Arbeiderpartiet er klart størst i begge fylkene. I Troms faller partiet med 1 prosentpoeng fra valget for snaut fire år siden til 30,2 prosent. I nabofylket i nord er nedgangen 4 prosentpoeng til 35,8 prosent.

(©NTB)