46-åring fra Flisa funnet skyldig i å ha drept kona

Lagmannsretten har funnet en 46-åring fra Flisa i Hedmark skyldig i å ha drept sin kone i fjor. Tidligere har tingretten kommet til samme konklusjon.

Kvinnen ble funnet død i en leilighet på Flisa i Hedmark. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix 

iriks

Det er NRK som melder om avgjørelsen fra Eidsivating lagmannsrett. Straffeutmålingen kommer senere, men det er lagt ned påstand om 15 års forvaring. I tingretten ble mannen dømt til 14 års forvaring.

Lillian Iren Holøien (54) ble funnet død i en leilighet på Flisa i Hedmark 23. mars i fjor. Ektemannen har tilstått vold i forkant av dødsfallet. Spørsmålet om hvorvidt mannen var tilregnelig da drapet skjedde i har vært sentralt under rettssaken.

Mannen har schizofreni og har problemer med å huske detaljer fra drapet. Ifølge Glåmdalen forklarte han i retten at han hadde drukket mye, og at det toppet seg da kona stadig klaget på ham. Til slutt skal det ha bikket over for 46-åringen, og han både slo og sparket kona, noe som resulterte i at hun døde. Mannen hevder det aldri var meningen å drepe henne.

Aktor Thorbjørn Klundseter viste i retten til at to sakkyndige har kommet fram til at tiltalte var tilregnelig da drapet skjedde.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

iriks