Aktor ber om ni års fengsel for drapsforsøk med brekkjern

Aktor ber om ni års fengsel for en mann som i Kristiansand tingrett er tiltalt for å ha forsøkt å drepe en kvinne i et parkeringshus. 

Kristiansand tingrett. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix 

iriks

Mannen i 40-årene er tiltalt for å ha forsøkt å drepe sin tidligere kone ved å slå henne med et brekkjern. Den tiltalte 40-åringen nekter straffskyld for drapsforsøk, Fædrelandsvennen.

Han erkjenner at han hadde med seg et brekkjern, men kan ikke huske at han slo kvinnen med det. Aktor i saken, Dennis Danielsen, mener på sin side at drapsforsøket var planlagt.

– Han var innom parkeringshuset i 10-tiden samme dag og så at bilen til fornærmede sto der. Han vet at hun slutter på jobb klokka 16. Han tar med seg et brekkjern som han gjemmer under jakka. Han står klar når fornærmede kommer inn i parkeringshuset, sa Danielsen i sin prosedyre fredag ettermiddag.

Hendelsen skjedde 6. februar.

Kvinnen (41) har forklart at eksmannen slo henne flere ganger med stor kraft. 41-åringen ble sendt til sykehus med kritiske skader, og det var lenge usikkert om hun ville overleve.

Kvinnens bistandsadvokat Hilde Ulland ba om at den tiltalte betaler kvinnen 350.000 kroner i oppreisningserstatning. Det tidligere paret har flere barn sammen, og barnas bistandsadvokat, Åse Johnsen Drabløs, ba om at mannen betaler 150.000 kroner til hver av barna.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

iriks