Færre fløy med SAS i oktober

I oktober reiste 2,6 millioner passasjerer med SAS. Det er en nedgang på 2,6 prosent sammenlignet med oktober i fjor. 

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix 

iriks

I oktober hadde SAS billettinntekter på 3,27 milliarder svenske kroner på all trafikken sin, mot 3,14 milliarder på samme tid i fjor, melder E24.

Det viser den ferske trafikkrapporten for oktober som SAS offentliggjorde fredag.

Etter det som SAS omtaler som en «robust» utvikling i etterspørselen i sommer snudde trenden seg i oktober. Andelen fylte seter falt i oktober med 3,8 prosent, ned til 74,9 prosent.

Til tross for nedgangen i antall reisende, har SAS økt kapasiteten sin med 2 prosent i oktober.

Uten chartertrafikken hadde SAS billettinntekter på 3,03 milliarder fra rutetrafikken, mot 2,89 milliarder i oktober i fjor.

Norwegian slapp sine trafikktall for oktober mandag denne uken, og de tallene viste en passasjervekst på 14 prosent til 3,15 millioner.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

iriks