Fire dømt for underslag fra Forsvaret

Fire personer, tre av dem ansatt i Forsvaret, er dømt for å ha underslått over 200.000 kroner ved å bruke Forsvarets bensinkort til private kjøretøyer. 

Sør-Østerdal tingrett. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix 

iriks

Underslagene pågikk i en periode på fire år i Rena leir, fra 2013 til januar 2017, ifølge NRK. Det var Østlendingen som først omtalte saken.

En av de dømte hadde ansvaret for å kontrollere kortene i den aktuelle avdelingen, som er grunnen til at det tok flere år før dette ble oppdaget.

En offiser i 40-årene ble i Sør-Østerdal tingrett ble dømt til 75 dagers fengsel for grovt underslag på 124.000 kroner. Han må også betale tilbake dette beløpet. En mann i 30-årene og en kvinne i 40-årene, begge ansatt i Forsvaret, er dømt til betinget fengsel i 30 dager, samt å betale tilbake underslagene på henholdsvis 35.700 og 32.300 kroner. De tre mistet alle jobbene sine.

En kvinne i 40-årene er dømt til fengsel i 21 dager, og må betale tilbake 23.600 kroner. Hun jobber ikke i Forsvaret, men har en familiær tilknytning til en av de andre dømte.

Pressetalsmann for Hæren, oberstløytnant Ole Johan Skogmo, sier at de ser alvorlig på saken.

– Dette er et grovt tillitsbrudd fra tre av våre ansatte som også involverer en fjerde person. Også dommene og konsekvensene for de involverte viser hvor alvorlig dette er, sier han til NRK.

Skogmo opplyser har Forsvaret gjort grep for å gjøre det ytterligere vanskeligere å gjøre noe tilsvarende fremover.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

iriks