Rogalending dømt for seksuelt overgrep mot 7-åring

En mann i 50 årene er i Gulating lagmannsrett dømt til ett år og ti måneders fengsel for å ha forgrepet seg seksuelt på en sju år gammel gutt.

En mann i 50-årene er dømt til fengsel for å ha seksuelt forgrepet seg på et barn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix 

iriks

I Dalane tingrett ble mannen dømt til ett år og ni måneders fengsel, men lagmannsretten valgte å skjerpe straffen, melder Stavanger Aftenblad.

I dommen heter det blant annet at overgrepet skjedde etter en viss planlegging og tilrettelegging. Den domfelte fikk sjuåringen til å bade sammen med ham, og det var i mannens badekar at overgrepet skjedde.

I tillegg til fengselsstraffen, dømmes den domfelte til å betale 120.000 kroner i oppreisningserstatning til fornærmede.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

iriks