39-åring dømt til forvaring for å ha mishandlet samboeren til døde

En 39 år gammel mann er i Gulating lagmannsrett dømt til forvaring i åtte og et halvt år for å ha mishandlet sin samboer til døde.
iriks

Retten mener det er fare for at 39-åringen vil begå ny og alvorlig kriminalitet, skriver Stavanger Aftenblad. Minstetiden av forvaringsdommen er satt til fem år og seks måneder.

Lagmannsretten fant onsdag 39-åringen skyldig i å ha drept sin 33 år gamle samboer på Bryne for drøyt to år siden.

Scarlet Thomson ble funnet død under en dyne utenfor parets bolig 9. oktober 2015. Ifølge tiltalen ble hun mishandlet av 39-åringen en uke tidligere. Dagen før hun ble funnet, meldte familien henne savnet.

Den domfelte har hele tiden nektet for å ha stått bak mishandlingen av kvinnen, men verken tingretten eller lagmannsretten har festet lit til hans forklaring. 39-åringen er tidligere straffedømt ti ganger i perioden fra 2001 til 2014. Sju av dommene har inkludert poster som gjelder alvorlige trusler. Han er også domfelt for å ha drept hunden sin med en øks.

Både den tiltalte og offeret tilhørte et belastet rusmiljø på hjemstedet.

I Jæren tingrett i desember i fjor ble mannen i fjor dømt til ni års forvaring, med en minstetid på seks år. På grunn av lang saksbehandlingstid har lagmannsretten kortet ned forvaringsdommen med et halvår.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

iriks