Ungdomsgjeng dømt for flere ran i Stavanger

Fem personer er idømt ungdomsstraff for flere ran i Stavanger i 2016. Alle var under 18 år da ranene ble begått. 

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix 

iriks

De fem erkjente straffskyld for å ha ranet to menn på Hundvåg natt til 22. oktober 2016, skriver Stavanger Aftenblad.

To av dem er i tillegg dømt for ytterligere et ran i byen, der en kvinne ble ranet i en undergang i Lagårdsveien noen dager senere.

Alle fem er idømt ungdomsstraff med gjennomføringstid på mellom seks og tolv måneder. De er også dømt til å betale 3.000 kroner i erstatning og til sammen 40.000 kroner i oppreisningserstatning til de to mennene som ble ranet på Hundvåg.

To av de fem er i tillegg dømt til å betale 40.000 kroner i oppreisningserstatning til kvinnen som de ranet i Lagårdsveien.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

iriks