Samfunnstopp sedelighetssiktet: – Siktelsen kom som lyn fra klar himmel

Samfunnstoppen fra Troms som er varetektsfengslet i en uke siktet for sedelighetslovbrudd, sier siktelsen kom som lyn fra klar himmel.

Samfunnstoppen ble torsdag varetektsfengslet i Nord-Troms tingrett i én uke. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix 

iriks

Mannens forsvarer, advokat Ulf E. Hansen, sier til Nettavisen at hans klient ikke erkjenner noe skyld, og at han stiller seg uforstående til det han er siktet for. De anmeldte forholdene skal ha funnet sted både før og etter at ny straffelov trådte i kraft 1. oktober 2015.

– Dette er alvorlige anklager, men min klient er en rolig og sindig mann som samarbeider med politiet. Jeg forventer at politiet har dette som høyeste prioritet, slik at min klient blir løslatt torsdag 11. januar, sier forsvareren.

– Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke si noe mer om saken, sier politistasjonssjef Anita Hermandsen ved Tromsø politistasjon mandag. Hun understreker imidlertid at saken har høy prioritet, siden politiet ønsket to ukers varetekt, men bare fikk én uke.

Forsvareren sier de vil motsette seg ytterligere varetektsfengsling.

Ifølge politiet kommer de med en ny statusoppdatering om saken tirsdag formiddag.

(©NTB)