Ikke avgjort om siktet samfunnstopp fortsatt skal holdes fengslet

Politiet har ikke bestemt om de begjære videre fengsling for samfunnstoppen som er siktet for å ha utnyttet sin stilling til å oppnå seksuell omgang.

Det er ikke avgjort om politiet vil kreve fortsatt varetekt for den kjente samfunnstoppen som i forrige uke ble fengslet i Nord-Troms tingrett i Tromsø for én uke, siktet for å ha utnyttet stillingen sin til å få seksuell omgang. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix 

iriks

Politistasjonssjef Anita Hermandsen ved Tromsø politistasjon sier til NTB at det onsdag ettermiddag ennå ikke er tatt stilling til om politiet vil begjære den siktede mannen fengslet videre. Torsdag klokken 16.00 går varetektsperioden ut for mannen, og dersom ikke etterforskerne krever manen fortsatt fengslet, vil han bli løslatt.

– Det er ikke besluttet ennå, svarer Hermandsen på spørsmålet om et fornyet krav om fengsling vil bli rettet til domstolen.

Den siktede mannen har onsdag vært i et nytt avhør, melder NRK. Samtidig arbeider politiet med å gå gjennom et stort beslag av bilder, videoer og samtalelogger. Dersom noe nytt krav om fengsling skal fremmes for retten, må påtalemyndigheten ha nye beviser de kan legge fram i retten.

– Vi har flere etterforskere på saken. Å gjennomgå elektroniske spor er en jobb som tar lang tid, sier Anita Hermandsen til NRK.

Samfunnstoppen er siktet for å ha utnyttet sin stilling for å få seksuell omgang mot en mann i 20-årene. De anmeldte forholdene skal ha funnet sted både før og etter at ny straffelov trådte i kraft 1. oktober 2015. Den siktede mannen skal ha avvist beskyldningene mot seg og avviser ifølge forsvareren å la seg fengsle videre.

(©NTB)