Anja Breien vil lage ny «Hustruer»-film

Det er 22 år siden forrige «Hustruer»-film. Nå vil regissør Anja Breien (77) lage en fjerde film.

Filmen Hustruer handler om tre gifte kvinner som forlater mann og barn i tre døgn og går på rangel. Temaet er kvinnenes frigjøring. På bildet: Anne-Marie Ottersen (t.h.), Frøydis Armand (i midten) og Katja Medbøe (t.h.). Foto: Aage Storløkken Aktuell / NTB scanpix 

iriks

Det opplyser Breien selv til Dagsavisen. Avisen skriver at Breien i januar fikk 270.000 kroner for å videreutvikle manuset «Hustruer IV», og at hun mandag leverte en søknad om støtte til å lage filmen.

– Så vidt meg bekjent, fins det ingen serier av denne typen fra noe land, der man følger de samme skuespillerne i de samme rollene laget med så langt mellomrom i tid, sier Breien om den prisbelønte filmserien som startet i 1975.

Da hadde Anne Marie Ottersen, Katja Medbøe og Frøydis Armand hovedrollene i en film som blir sett på som et viktig innspill til 70-årenes debatt om kjønnsroller.

Deretter kom Hustruer – 10 år etter i 1985. Medbøe døde i 1996, samme år som «Hustruer III» kom ut som det foreløpig siste bidraget til Breiens filmserie.

– Filmene mine viser verden fra en kvinnelig synsvinkel. Kvinner utgjør halvparten av verdens historier. Klart de må fortelles, sier Anja Breien i intervjuet publisert i dagens utgave av Dagsavisen.


(©NTB)