Pensjonist tiltalt for å ha smuglet nesten 100 kilo hasj

En 68-årig pensjonist er tiltalt for å ha smuglet nesten 100 kilo hasj sammen med sin samboer (71) i fjor høst. Hun døde åtte dager etter at de to ble tatt.
iriks

Det skriver Bergens Tidende.

Det var 5. september i fjor at mannen og kvinnen to ble stoppet av Tollvesenet da de skulle kjøre i land i Bergen etter å ha kommet med fergen fra Hirtshals. I bilen fant Tollvesenet totalt 95,51 kilo hasj med en anslått gateverdi på rundt 11 millioner kroner. Det er tidenes største hasjbeslag i Bergen.

Kvinnen var imidlertid alvorlig syk og døde på Haukeland sykehus åtte dager etter at de to ble tatt for innførselen. Hun rakk likevel å forklare at de to hadde vært på flere turer og hevdet at hun ikke ante hva som var i bilen, og at turene var samboerens idé.

Mannen er nå tiltalt for å innført hasjen eller å ha medvirket til dette. Strafferammen for dette er på mellom 3 og 15 års fengsel.

Mannen erkjenner ikke straffskyld og hevder at han ikke visste at det var narkotika i bilen.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

iriks