Vessela Kristensen mottok kong Olav Vs kreftforskningspris

Forskeren Vessela Kristensen mottok kong Olav Vs kreftforskningspris for 2018 for sitt arbeid for behandling og diagnostisering av brystkreft.

Kong Harald overrakte mandag Kong Olavs kreftforskningspris til Vessela Kristensen (nummer to fra høyre). Foto: Heiko Junge / NTB scanpix 

iriks

Kristensen, som til daglig er tilsatt ved Universitetet i Oslo (UiO), mottok prisen fra kong Harald mandag. Prisen er på 1 million kroner.

– Dette var stort og overveldende! En varm takk til Kreftforeningen og til de mange forskerne som har samarbeidet med meg og gjort prosjektene mine mulige å gjennomføre, skrev prisvinneren i en uttalelse i mars.

«Vessela Kristensen har i en årrekke forsket på genetikk og brystkreft gjennom utvikling av avanserte modeller for analyser av store mengder data», heter det i pressemeldingen fra kongehuset om bakgrunnen for utdelingen.

Der slås det fast at Kristensen gjennom sitt virke har bidratt til å finne bedre og mer effektive måter å diagnostisere og behandle brystkreft på.

«Kristensens forskning er innovativ og nyter stor respekt i fagmiljøene, både nasjonalt og internasjonalt», skriver slottet. Kreftforeningen står for utdelingen av prisen, som går til forskere som har utmerket seg gjennom flere år.

– Årets vinner har hatt svært god kvalitet på sin forskning og derfor også fått forskningsmidler fra Kreftforeningen tidligere. Vi deler ut denne prisen for å stimulere til videre forskning, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

(©NTB)