Bjørn skutt fra helikopter i Trøndelag

En voksen hannbjørn ble mandag kveld skutt fra et helikopter i Meråker i Trøndelag.

Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix 

iriks

Bjørnen, som hadde en vekt på mellom 150 og 200 kilo, ble skutt i utmarka sør for E14 rundt klokka 18.00.

Det oppgir Statens naturoppsyn overfor Stjørdalens Blad.

Fellingsoppdraget fra Miljødirektoratet ble gitt etter en periode der bjørn har gjort skade på sau de siste to beitesesongene, ifølge Trønder-Avisa.

– Kommunen har uttrykt ønske om uttak av bjørn dersom det blir registrert dyr i området. Miljødirektoratet har åpnet for dette foran beitesesongen, sier seksjonsleder Lars Bendik Austmo i Statens naturoppsyn til Stjørdalens Blad.

Tidspunktet for jakten får Naturvernforbundet til å reagere. De er imot vårjakt på bjørn.

– Vi forstår at bjørn som går inn i en saueflokk, må tas ut, men vi ser ikke noe mening i å skyte bjørn som akkurat har kommet ut av hiet, sier Alette Sandvik, styremedlem i lokallaget for Stjørdal og Meråker, til Stjørdalens Blad.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

iriks