Hyttebrann spredde seg til nabobygg i Rogaland

En hytte er totalskadd og en annen hytte har fått materielle skader etter at en brann spredde seg på et hyttefelt på Hjelmeland i Rogaland mandag.

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix. 

iriks

Nødetatene fikk først melding om brannen i den ene hytta klokken 8.14 mandag morgen. Brannvesenet kom etter hvert til stedet, men da var hytta allerede overtent, og de lyktes ikke i å hindre at brannen spredde seg videre til en nabohytte.

Om lag to timer etter at brannen brøt ut fikk brannvesenet kontroll. Da ble det slått fast at hytta der brannen brøt ut hadde brent helt ned, mens det var mindre materielle skader på den andre hytta.

Røykdykkere har vært inne i den andre hytta og slått fast at det ikke var noen i der, men har foreløpig ikke fått undersøkt hytta som ble totalskadd.

–Vi har ikke fått bekreftet at det ikke var noen i hytta som brant ned, men det er ingenting som tilsier at noen var der, sier operasjonsleder Rune Tallaksen i sørvest politidistrikt til NTB.

Også en tredje hytte fikk varmeskade som følge av brannene i de to andre hyttene, opplyser vaktleder Stig Forbregd i Rogaland brann og redning til NTB. Hytta ble imidlertid berget uskadd.

Foreløpig er det uklart hva som var årsaken til at brannen brøt ut.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

iriks