Landås-drapet: Moren ble slått med øks

Den 70 år gamle kvinnen som ble funnet drept i en leilighet på Landås i Bergen i februar ble slått flere ganger med øks, opplyser politiet. 
iriks

– Jeg vil ikke gå i detaljer, men hun er slått mer enn én gang. Hun er slått i kroppen, sier politiadvokat Ørjan Ogne til Bergens Tidende.

Lørdag 10. februar i år rykket politiet ut til en blokk på Landås i Bergen, etter at en 43 år gammel mann ringte inn og meldte at moren lå død i leiligheten. Kort tid etter fortalte mannen politiet at han hadde tatt livet av moren med en øks.

En øks ble ifølge avisen funnet i et søppelrom like ved blokken der mor og sønn hadde bodd sammen i to år.

I månedene etter drapet har politiet forsøkt å finne ut når kvinnen døde. 43-åringen sier hun døde tirsdagen før han tok kontakt med politiet.

– Det har støtte i mye av den øvrige etterforskningen, også i opplysningene om når moren sist ble sett, når hun sist ringte og når hun brukte bankkort. Etter tirsdagen er det ikke spor etter henne, sier Ogne.

Fordi kvinnen ble funnet ute, på en balkong, har det vist seg svært vanskelig for rettsmedisinerne å slå dette fast.

To rettspsykiatere vurderer nå 43-åringens tilstand i tiden rundt drapet, ettersom hvorvidt han har vært tilregnelig eller ikke har betydning for straffereaksjonen han kan få.

– Hva rettspsykiaterne kommer fram til, blir det virkelige vendepunktet. Saken ellers fremstår ganske så oppklart, sier Ogne.

Ifølge Bergens Tidende tar de sikte på å sende sin innstilling til statsadvokaten før sommeren.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

iriks