Nyboligsalget kraftig ned 

Salg av nyboliger falt 17 prosent i første kvartal i år sammenlignet med samme periode i fjor, viser nye tall fra Boligprodusentenes Forening.

Administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix. 

iriks

I samme periode var igangsettingen av boliger 26 prosent lavere enn i første kvartal i fjor, viser tallene som ble lagt fram tirsdag.

– Den største salgsnedgangen ser vi for småhus med en nedgang på 39 prosent sammenlignet med 1. kvartal 2017. Salget av leiligheter og eneboliger lå henholdsvis 13 prosent og 2 prosent under fjoråret, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening.

Igangsettingen hittil i år fordelt på boligtype viser en nedgang på 40 prosent for småhus, 25 prosent for eneboliger og 20 prosent for leiligheter.

En årsak til nedgangen er at påske var i mars i 2018, mens den var i april i 2017.

I alt er det solgt 26.536 nye boliger de siste 12 månedene, 26 prosent under nivået året før. Totalt er det igangsatt 28.969 nye boliger i samme periode, en nedgang på 12 prosent fra året før.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

iriks