Politiet etterlyser båt etter at mann ble funnet død i Sogn og Fjordane

En eldre mann ble mandag funnet død i sjøen ved Furuholmen båthavn i Florø. Nå etterlyser politiet mannens båt.
iriks

Ifølge Firdaposten var det mandag kveld klokken 20.00 at politiet fikk melding fra en tilfeldig forbipasserende om at det var observert et livløst menneske i sjøen ved Furuholmen.

Da nødetatene kom fram, ble det raskt slått fast at mannen var død. Det er foreløpig uvisst hvor lenge han hadde ligget i sjøen.

Foreløpig vet politiet lite om dødsårsaken, men mannen er identifisert.

–Vi vet med ganske stor sikkerhet hvem han er. Og vi kan vel si på nåværende tidspunkt at det ikke er grunn til å mistenke at han har vært utsatt for noe straffbart. Det er ingenting som tyder på det, sier stasjonssjef Kjell Magne Barsnes til NRK tirsdag formiddag.

Politiet har besluttet å obdusere mannen fredag, og håper på å få flere om dødsårsaken da.

I mellomtiden har politiet etterlyst en båt den eldre mannen har eid, som de også håper at kan gi svar.

– Slik som vedkommende ble funnet, kan han like godt ha falt over bord fra en båt, som om han har ramlet i sjøen fra land. Hvis han har vært på denne båten, trenger vi å finne den, sier Barsnes.

Båten er ni meter lang, har registreringsnummer TAH445 o har navnet Calpurnia.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

iriks