Akademikerne og Spekter enige om lønnsoppgjøret ved sykehusene

Akademikerne og Spekter er enige i årets lønnsforhandlinger ved sykehusene. Hovedoppgjøret gir en lønnsøkning på linje med frontfaget.

Leder av Akademikerne helse Rune Frøyland er fornøyd med at årets hovedoppgjør kom i havn. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix 

iriks

Enigheten var et faktum natt til torsdag og omfatter 83 lokale tariffavtaler ved sykehusene, opplyser Akademikerne. LO og YS ble enige med motparten om sine oppgjør allerede for en måned siden. Også de fikk landet avtaler som er på nivå med frontfagsrammen på 2,8 prosent.

– Dette er et godt oppgjør for våre medlemmer. Samarbeidet mellom partene har fungert fint lokalt, noe som er positivt med tanke på at det ikke er lenge siden vi la bak oss en lang sykehusstreik, sier Rune Frøyland, forhandlingsleder for Akademikerne helse.

(©NTB)