Akademikerne og Spekter enige om lønnsoppgjøret ved sykehusene

Akademikerne og Spekter er enige i årets lønnsforhandlinger ved sykehusene. Hovedoppgjøret gir en lønnsøkning på linje med frontfaget.

Leder av Akademikerne helse Rune Frøyland er fornøyd med at årets hovedoppgjør kom i havn. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix 

iriks

Enigheten var et faktum natt til torsdag og omfatter 83 lokale tariffavtaler ved sykehusene, opplyser Akademikerne. LO og YS ble enige med motparten om sine oppgjør allerede for en måned siden. Også de fikk landet avtaler som er på nivå med frontfagsrammen på 2,8 prosent.

– Dette er et godt oppgjør for våre medlemmer. Samarbeidet mellom partene har fungert fint lokalt, noe som er positivt med tanke på at det ikke er lenge siden vi la bak oss en lang sykehusstreik, sier Rune Frøyland, forhandlingsleder for Akademikerne helse.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

iriks