Millionbeslag hos angivelige doplangere i Bergen

To unge menn sitter fengslet og er siktet for å ha forsynt unge menn med narkotika i Bergen. Politiet fant over 1 million kroner i en leilighet de disponerte.

Politiet slo til mot mennene i desember i fjor. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix. 

iriks

Bergensavisen skriver at politiet mener de har knust et nettverk som har forsynt rusmisbrukere og unge mennesker med marihuana, hasj, kokain og ecstasy i Bergen.

To menn på 22 og 24 år ble pågrepet før jul, men først nå er saken blitt kjent etter at statsadvokaten i Hordaland nylig tok ut tiltale.

– Dette har vært en målrettet aksjon, og totalt er det pågrepet 19 personer i tilknytning til saken, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim i Vest politidistrikt.

Påtalemyndigheten mener de to antatte hovedmennene har drevet i stor stil og at de har vervet flere personer som underselgere.

Under rettssaken vil påtalemyndigheten kreve inndragning av det store kontantbeløpet som ble funnet i leiligheten i sentrum fordi man mener det stammer fra kriminell virksomhet. I tillegg ble det funnet 23 kilo hasj, sju kilo marihuana og 400 gram MDMA samt andre narkotiske stoff.

(©NTB)