Politiet etterforsker voldtekt av 16-åring i Sarpsborg

Politiet etterlyser vitner etter en voldtekt av en 16 år gammel jente i Kulåsparken i Sarpsborg. Voldtekten skjedde for snart tre uker siden.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix 

iriks

Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad skal voldtekten ha skjedd mellom klokka 15.30 og 16.00 under festivalen «Pønk i parken» fredag den 25. mai.

16-åringen har forklart at hun ble oppsøkt av en ukjent og aggressiv mann, som politiet nå leter etter.

– Fornærmede har beskrevet gjerningsmannen som en etnisk norsk mann mellom 20 og 30 år med blå øyne. Hun har beskrevet kroppsbygningen som normal, og hodeformen som rundt og bred, opplyser politiet i en pressemelding.

Der heter det at mannen var blond og hadde skjeggstubber. Han skal ha snakket østfolddialekt, og ha hatt på seg en svart T-skjorte, svart knebukse og svarte sko.

– Saken har høy prioritet, og det er gjennomført flere taktiske og tekniske etterforskningskritt. Politiet har valgt å ikke gå ut i mediene med saken før etter at etterforskningskrittene var utført. For å forebygge nye hendelser, har politiet vært til stede i Kulåsparken både uniformert og sivilt, skriver politiet videre.

Politiet kommer til å fortsette å patruljere Kulåsparken i tiden framover. Etterforskerne gransker også en annen voldtekt i Kulåsparken natt til søndag den 3. juni, ifølge Sarpsborg Arbeiderblad.

– Det er ikke opplysninger i sakene som tilsier at det er samme gjerningsmann, men det kan likevel ikke utelukkes, skriver politiet.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

iriks