Posten gjennomfører planlagt sentralisering – mange hundre rammes

Posten varslet før jul at 300 jobber i Bergen, Trondheim, Stavanger, Molde og Stokke sentraliseres. I natt fikk de ansatte i Stavanger den endelige beskjeden.

Posten vil sentraliserer ruteklargjøring av posten og lytte oppgavene til Lørenskog i Akershus nord for Oslo. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix 

iriks

Dermed gjennomføres planene om at ruteklargjøring av post flyttes til Lørenskog utenfor Oslo. Arbeidsplasser i Bergen, Stavanger og Stokke forsvinner 2. september i år. I Trondheim og Molde skjer sentraliseringen i februar eller mars neste år, melder NRK.

Jobbene til flere hundre ansatte rundt om i landet stå i fare. Ifølge Posten Norge kan 300 årsverk knyttet til ruteklargjøring bli rammet. Det er foreløpig ikke kjent hvor mange som mister jobben.

– Digitaliseringen av samfunnet gjør at vi sender mindre post. Med det raske fallet vi ser i antall brev, haster det med å gjennomføre ytterligere tiltak som gir økonomisk effekt allerede i 2019. Sentralisering av ruteklargjøring er ett av tiltakene vi vil vurdere, sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge før jul da omorganiseringen ble kjent.

(©NTB)