Ski-VM ga trafikkvekst på norske flyplasser

Norske flyplasser opplever en trafikkvekst samtidig som antall flyginger går ned, viser nye tall fra Avinor. Ski-VM i Seefeld var en sterk bidragsyter.

Avinor hadde en moderat økning i antall flypassasjerer i februar, sammenlignet med samme måned i 2018. Spesielt ski-VM i Seefeld bidro til trafikkveksten. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix 

iriks

– Trenden vi har sett det siste året fortsetter med oppgang i antall passasjerer og nedgang i antall fly i luften. Dette er sammensatt, men større fly og flere reisende per flyging er faktorer som spiller inn, sier direktør for trafikkutvikling Jasper Spruit i Avinor i en pressemelding.

Antall flyginger gikk ned med 1,4 prosent.

Nesten 3,9 millioner passasjerer benyttet Avinors lufthavner i februar. Det er en økning på 1,6 prosent sammenlignet med samme periode i 2017.

Spesielt reiser mellom Norge og Tyskland bidro til trafikkveksten, og Avinor oppgir at ski-VM i Seefeld var en sterk bidragsyter.

Mellom Avinor Oslo lufthavn og München reiste 18 prosent flere passasjerer sammenlignet med i fjor. De nye rutene til München fra Bergen og Tromsø bidro også til trafikkøkningen.

(©NTB)