PST bruker helgen til å gjennomgå analyser

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vil i helgen gå gjennom analyser av materiale i etterforskningen av justisminister Tor Mikkel Waras siktede samboer.

Torsdag bar politiet ut beslag fra boligen til justisminister Tor Mikkel Wara på Røa i Oslo. Hans samboer Laila Anita Bertheussen er siktet for å ha diktet opp en straffbar handling etter at familiens bil brant natt til 10. mars. Hun ble pågrepet og avhørt av PST torsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix 

iriks

– Vi arbeider med etterforskningen videre gjennom helgen og vil gjennomgå analyser av materiale. Siktelsen er fremdeles den samme, sier PSTs seniorrådgiver Martin Bernsen til NTB.

Han bekrefter at undersøkelsene i eneboligen på Røa i Oslo er ferdigstilt og at Bertheussen og justisminister Tor Mikkel Wara nå kan flytte hjem igjen.

Torsdag ble både Bertheussen og Wara avhørt av PST, og Bernsen utelukker ikke at de vil kalle de inn til nye avhør i saken.

– Det vil den videre etterforskningen vise. Vi får se, men det er foreløpig ikke planlagt ytterligere avhør, sier han.

Justisministerens samboer ble torsdag pågrepet og siktet for å ha diktet opp en straffbar handling etter at familiens bil brant natt til 10. mars.

– Når noen blir siktet av PST, så kan jeg på et generelt grunnlag si at vi følger vanlige ordinære prinsipper med tilfeller hvor det foreligger skjellig grunn til mistanke, sier Bernsen.

(©NTB)