Kvinne (29) omkom etter kollisjon med semitrailer ved Skibotn

En kvinne døde som følge av en trafikkulykke søndag ettermiddag på E6 ved Skibotn.
iriks

– Det er en alvorlig trafikkulykke med personskade. Veien vil bli sperret en tid framover mens åstedsundersøkelse pågår. To personer er involvert, en i en personbil og en annen i en trekkvogn, opplyser Troms politidistrikt.

Bekreftet omkommet

Klokka 21.15 bekrefter politiet i Twitter at føreren av personbilen omkom i ulykken.

Føreren var en 29 år gammel kvinne med bosted registrert i Tromsø ifølge politiet. De nærmeste pårørende er varslet.

Kvinnen ble erklært død av innsatspersonell på stedet ifølge VG.

– Det er en del materielle skader på begge kjøretøyene. Det har vært en stygg ulykke, for å si det rett ut, sier Lennart Steffensen operasjonsleder i Troms politidistrikt til VG.

Ulykken skjedde på E6 sør for Skibotn, ved Strandvoll i Storfjord kommune i Troms.


Ulykken skjedde ved Strandvoll i Storfjord, sør for SkibotnKreditering: Norgeskart


Norskregistrerte kjøretøy

Ifølge Steffensen er det snakk om en vogntog som personbilen har krasjet med. Vogntoget rev med seg autovernet og havnet utenfor veien og ned i en skråning mot fjæra etter sammenstøtet.

Politiet opplyser at begge kjøretøyene var norskregistrert. Føreren av semitraileren var utenlansk, og ble ikke skadet fysisk i ulykken, men blir ivaretatt av helse.

– Politi på stedet har foretatt vitneavhør og sett på spor i veibanen og omgivelsene. De vil nok ha en ganske god formening om årsakssammenheng når de er ferdig på stedet. Vi har ikke fått opplysninger som tilsier at føret har vært medvirkende årsak, sier Steffensen til VG.

Stengt vei

E6 er fortsatt stengt ved Grasneset på E6. Det pågår fortsatt arbeid på stedet, og politiet forventer at veien vil være stengt til cirka 23.30.

Omkjøringsmuligheten er ferga fra Olderdalen til Lyngseidet og videre over Ullsfjorden melder Nordlys. Lyngenferga blir å gå ekstra tur søndag kveld på grunn av veistengingen, kl. 22.10 fra Olderdalen og kl. 23.00 fra Lyngseidet.

(©NTB)