Rolig retur fra påskefjellet

Veitrafikksentralene melder om en rolig og problemfri påskehjemfart andre påskedag. Det er lite eller ingen kø de fleste stedene.

Bilkø mellom Hokksund og Vestfossen på E 134 i retning Drammen og Oslo tidlig på ettermiddagen første påskedag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix 

iriks

Statens vegvesen ventet i utgangspunktet at andre påskedag ville bli dagen med størst trafikk, men mye tyder likevel på at de fleste dro hjem søndag.

– Det har vært rolig hele dagen med jevn flyt og ingen antydning til større kødannelser, sier trafikkoperatør Kristina Skogli i Vegtrafikksentralen Øst til NTB ved 17-tiden mandag.

I påsken har det vært fint vær over store deler av landet, og mange ønsker å nyte også den siste feriedagen i finværet til det fulle. Likevel ser det altså ikke ut til å bli noen voldsom hjemfart.

Søndag var det tett trafikk på hovedinnfartsårene og opp mot en times forsinkelser inn mot Oslo. På veiene inn mot Bergen var det timelange køer på E16 mot Arna og Åsane.

Men mandag er situasjonen altså en helt annen.

– Det går mye bedre i dag enn i går. Inn mot Bergen er det ingen kø ved 17-tiden og det har ikke vært noen særlig kø tidligere på dagen heller, sier trafikkoperatør Tore Tysse ved Vegtrafikksentralen Vest i Hordaland til NTB.

Også veitrafikksentralene i Sør, Midt og Nord-Norge melder om rolige forhold andre påskedag.

(©NTB)